• Du er her:
 • Forside
 • Velkommen til Lemvig Y's Men's Club's hjemmeside.

   

  Her på siden kan du læse noget om hvem vi er, hvordan foreninger kan søge om søtte og praktiske ting omkring vores Genbrugsbutik.    

  Klik på menuen til venstre.

   

   

  Y's Men hædret

  Af: Ingrid Bek Andersen, præsident Lemvig Y's Menette Club 2017-2018

  Y's Men's Club og Y's Menette Club i Lemvig holder traditionen tro International Kirkedag sammen. I år i Nr. Nissum, hvor klubberne var samlet efter gudstjeneste.

  Præsident for Lemvig Y's Menette Club Ingrid Bek Andersen bad Verner Dahl tage sin kone Grete med frem i rampelyset. Forsamlingen og ikke mindst Verner og Grete så overraskede ud, og overraskelsen tog til, da Ingrid roste Verner for hans store arbejde og overdrog Verner et indrammet dokument som bevis på, at Verner Dahl nu er optaget i Den gyldne Bog - sammen med andre store og betydningsfulde Y's Men.

  På Verners side i Den Gyldne Bog står der:

  Verner Lynggaard Dahl har været med i Lemvig Y's Men's Club siden 1988, og har lige siden været et meget aktivt klubmedlem.

  Verner har været med i mange af klubbens udvalg, været klubpræsident flere gange og varetaget opgaven som distriktsguvernør i Distrikt Limfjord. Alle Opgaver har han passet med stor omhu og interesse.

  En af de meget store opgaver, som Verner har været foregangsmand i, er transporter af genbrugsvarer fra Lemvig Y's Men og Y's Menette klubbernes Genbrugsbutik til Cesis og Levani Y's Men's Clubber i Letland.
  Han har været drivkraften i at samle, pakke og køre turen til Letland gennem flere år. Han har med særdeles stor iver og vedholdende indsats gjort en kæmpe forskal, der har givet stor glæde og taknemmelighed i de to Y's Men's Clubber i Letland. De modtagne varer er afleveret og fordelt til skoler, plejehjem og andre, der har behov.

  Verner har været med til at styrke kammeratskabet og venskabet ved den personlige kontakt mellem Cesis Y's Men's Club og Lemvig Y's Menette Club, der er venskabsklubber.

  Verner Lynggaard Dahl har gennem alle årene på sin praktiske og tjenstvillige måde været en dygtig og afholdt klubkammerat, der med godt humør har taget mange opgaver på sig. 

  Vi mener, Verner fortjener at blive optaget i Den gyldne Bog. 

  Humanitær hjælp til Letland

  To gange om året sender Lemvig Y’s Men’s og Y´s Menette Club en lastbil fuld af humanitær hjælp til Y’s Menetternes søsterklub i Cesis og en Y’s Men Club i Livani i Letland. De to byer har et indbyggertal som henholdsvis Holstebro og Lemvig.

  I uge 41 var man derovre for niende gang, og denne gang blev turen kørt af Verner Dahl og Jens Peter Dam.

  I byerne og omegnen af Livani og Cesis, er der et stort behov for selv de mest basale fornødenheder. Derfor blev der medbragt sygeplejeartikler, lige fra voksen- og børnebleer, stomiposer og katetre til elevationssenge til hospitaler og plejehjem samt kørestole og rollatorer, som er mangelvarer på de lettiske plejehjem. Varerne er doneret af de tilsvarende institutioner i Lemvigområdet, eller kommer fra fabrikkers overskudslagre.

  Med i transporten var også møbler som senge, sofagrupper, borde, stole og reoler fra Y´s Men´s genbrugsbutik på Østerbjerg. Cykel Mads og private i Lemvig har doneret cykler, og fra Tulips konservesfabrik er modtaget flere hundrede kilo kødkonserves, som bliver uddelt til de mest trængende. Derudover medsendte et bogtrykkerfirma nogle store ruller papir til stor glæde på skolerne.

  Desuden har lemvigere til genbrugsbutikken på Østerbjerg leveret ca. 200 sække godt tøj, som ved pakning af lastbilen udfylder alle tomrum mellem møbler m.v. Noget af tøjet bliver solgt, så de lettiske Y’s Men derved får penge til humanitær hjælp, der bedst kan sammenlignes med Lemvig Velgørenhedsselskabs, det øvrige bliver uddelt til dem, der ikke har en økonomi til at betale. De danske chauffører oplever selv den glæde, som lastbilen modtages med, når de to klubbers medlemmer tømmer den, ligesom de oplever, at tingene bliver fordelt på en positiv måde blandt de trængende.

  Til foråret afsendes en ny ladning, og her efterlyses bl.a. bøger på engelsk, sportsrekvisitter og sportstasker – samt pædagogisk legetøj til deres børnehjem.

  Birgit og Poul Johansen